CHRITH over

Strobouw


Stro is het bouwmateriaal met de kleinst mogelijke milieu impact.


Stro is geschikt voor de isolatie van wanden en daken. Het is een bijzonder ecologisch isolatiemateriaal:

In de winter isoleert het goed tegen koude, in de zomer tegen de hitte. De CO2-afdruk is onverslaanbaar, geen enkel ander isolatieproduct kan er aan tippen. Als bijproduct van de landbouwsector is het in grote hoeveelheden beschikbaar, 100% vrij van schadelijke stoffen en creëert geen afvalberg voor de toekomstige generaties.

Heel interessant is de samenwerking tussen leem en stro. Bij de wanden kan leemstuc direct op de stro-isolatie aangebracht worden en zorgt voor een optimaal gezond binnenklimaat.

De strobouw 'geleerd' hebben we in Duitsland en daar drie projecten met deze bouwmethode gerealiseerd. De kennis die we daarbij hebben opgedaan gebruiken we bij onze Nederlandse projecten. Inmiddels is ons vijfde strobouw woonhuis gepland.


Image
Image
Image
Image
Image
Image

We geloven in samenwerking en kennisuitwisseling. CHRITH architects is lid van
+ Vereniging Strobouw Nederland &
+ Fachverband Strohballenbau Deutschland.

Christina Eickmeier is bestuurslid van Strobouw Nederland. Thomas van Nus en Christina Eickmeier zijn samen actief als strobouw workshop docenten.

Meer algemene informatie over strobouw is te vinden in de brochure Bouwen met stro. De brochure werd samengesteld door Strobouw Nederland onder medewerking van Christina Eickmeier.

Op onze website staat ook een stap-voor-stap uitleg over het inbouwen van strobalen in een houtskelet constructie.Image


© 2020 CHRITH architects
info@chrith.com