Centraal Azië

Bel Tam Yurt Camp


Image

Bel Tam is een joerten verblijf aan het Issyk-Koel meer in Kirgizië. Eigenares Aida wou graag betere voorzieningen en bescherming tegen rondstruinende plaaggeesten: lawaaierige koeien en dronken politieagenten.


Een muur van rivier keien

Bel Tam ligt aan de zuidelijke oever van het Issyk-Koel meer en biedt toeristen de gelegenheid, midden in een wonderschoon landschap, in een traditionele joert te overnachten.

Sinds 2011 is het joerten verblijf in de zomermaanden in bedrijf, het liep zo goed dat de organisatie CBT (Community Based Tourism) en de eigenares van het camp Aida besloten om uit te breiden.

Tijdens een twee weken durend verblijf hebben we een ontwerp ontwikkeld voor nieuwe sanitaire voorzieningen, een buitenkeuken, een omheining en een landschapsplan.

Het ontwerp integreert alle functies in een lange wand. De hoogte van de wand richt zich naar de bepaalde functie. Het bouwmateriaal zijn rivierkeien die overal in de omgeving te vinden zijn. De overige afgrenzing van het terrein bestaat uit het typische штакетник (Staketnik) hekwerk.

In het voorjaar van 2013 heeft Thomas in 3 maanden tijd samen met de Kirgizische bouwvakkers het ontwerp (aangepast voor een nieuwe locatie) gerealiseerd. De muur dient als grondstructuur voor verdere uitbreidingen van het verblijf. Een structuur om zich eigen te maken.

Ontwerp: Zomer 2012
Bouw: Lente 2013

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Sam & Audrey in Bel Tam

In deze video geven Sam en Audrey, twee Amerikaanse reizigers, een rondleiding.Stacks Image 185_23


© 2024 CHRITH architects
info@chrith.com